DET KONGELIGE VEJLAG

Vejlaget for Kongensvej m.f.

Vejlaget for Kongensvej m.fl. veje.

 

 

 

Referat af ordinært vejlagsmøde afholdt mandag den 23. marts 2015. (Dagsorden nederst)

 

 

 

1. Valg af dirigent

 

Niels Stockmarr, Dronningensvej 2, blev valgt som dirigent.

 

 

 

2. Årsberetning

 

Formand Henrik Tofts beretning om årets aktiviteter fokuserede på Diakonissestiftelsens byggeri, plantning af nye træer samt de nye parkeringsregler på Frederiksberg.

 

 

 

Diakonissestiftelsens byggearbejde skrider nogenlunde planmæssigt fremad. Men på trods af klare aftaler omkring arbejdet og trafik er der fra tid til anden problemer, som bestyrelsen er i dialog med Diakonissestiftelsen om. Problemerne knytter sig hovedsageligt til den tunge lastvognstrafik, som ikke følger de aftalte trafikregler og fortsat ses køre ind og ud af kvarteret via Kronprinsensvej i stedet for via åbningen ved Dronningensvej, Det betyder skader på veje, kantsten og fortove.

 

Det er vigtigt at disse forhold dokumenteres og kommunikeres til Diakonissestiftelsen, således at alle eventuelle skader bliver dækket ved vejsynet, når byggeriet engang ud i fremtiden står færdigt.

 

Alle medlemmer af vejlaget opfordres til at hjælpe med at holde øje med byggetrafikken og rapportere problemer til bestyrelsen.

 

 

 

Som opfølgning på det ekstraordinære vejlagsmøde afholdt den 18. november sidste år vedrørende vore vejtræer, har bestyrelsen modtaget råd og tilbud omkring vejtræer og vækstsikring fra forskellige gartnere. Et udbud af opgaven er gennemført og en leverandør er valgt. Forsøgsplantningen er sat i gang. Det betyder, at vi som udgangspunkt her i foråret fjerner 12 døde træer (er sket) og får plantet nye ikke-frugtbærende kirsebærtræer. Jorden omkring træerne bliver skiftet, en flise foran de nye træer udskiftes med chaussesten for at bedre de naturlige vandingsforhold. Der opsættes vandingsposer og gartneren sørger for vanding i en tre-årig periode. Gartneren garanterer dermed for de nye træers sundhed og vækst.

 

Under samme aftale, sikres det at gartneren også vander de 20 senest plantede træer, hvor der allerede er opstillet vandingsposer.

 

I løbet af de kommende år udskiftes døde træer løbende, og hvis ovennævnte forsøg er en succes, plantes alle nye træer efter samme system. Det er en relativt dyr proces, men over tid skulle det meget gerne betyde lavere udgifter til vedligehold af vores vejtræer.

 

Bestyrelsen opfordrer i øvrigt alle lodsejere til at holde området omkring vejtræerne frit for ukrudt, således at træerne får glæde af regnvandet.

 

 

 

Som det nok er de fleste medlemmer bekendt, indfører Frederiksberg Kommune per 1. april nye P-zoneregler for de offentlige veje vest for Fasanvejen. De specifikke regler er beskrevet i breve til alle beboere sendt direkte fra Frederiksberg Kommune samt i forskellige husomdelte foldere.

 

 

 

Som private fællesveje, tilbyder kommunen os tre forskellige muligheder: 1) at vejene bliver offentlige og derefter indgår i den nye P-zone, 2) at vejene fortsætter som private fællesveje med de eksisterende P-regler, eller 3) at vejene fortsætter som private fællesveje, men indfører en privat P-ordning med vilkår, som svarer til de vilkår som gælder for den nye offentlige P-zone.

 

Under punkt 4 skal generalforsamlingen tage stilling til om vejlagets veje skal fortsætte som private fællesveje eller overgå til offentlig vej. Det er bestyrelsens indstilling at vejlaget skal fortsætte uændret indtil vi erfarer virkningerne af den ny parkeringsordning i kommunen.

 

 

 

Under den efterfølgende debat om beretningen blev det nævnt at bestyrelsen - i forbindelse med Diakonissestiftelsens byggeri - skulle huske at inkludere Arveprisensvej, Kongens Tværvej og Kronprinsensvej i det afsluttende vejsyn eftersom at disse veje også har været belastet af tung trafik.

 

Det blev anført at der endvidere kunne være skjulte skader under asfaltoverfladen som først viser sig år efter et eventuelt vejsyn.

 

 

 

Herefter blev beretningen godkendt.

 

 

 

3. Status på Diakonissestiftelsens byggeri.

 

Ejendomsdirektør Carsten Torrild, som var tilstede på mødet, gav følgende status på byggeriet.

 

Byggeriet af det nye hospice løber - om end en anelse forsinket - efter planen, og forventes færdiggjort i løbet af de næste 12 måneder. Derefter rives det nuværende hospice ned og byggeriet af senior-boligerne påbegyndes. Diakonissestiftelsen har også besluttet – på grund af vandskade og svampeangreb - at rive Dronningensvej nr. 34 ned.

 

Carsten Torrild bad i øvrigt beboerne om - i tilfælde af kommentarer eller problemer - ikke at henvende sig til ledelsen af Diakonissestiftelsen, men derimod til byggeledelsen. Kontaktpersonen er: Michael Glyholt Cubic Group - tlf. 2860 2060.

 

 

 

4. Beslutningsforslag om hvordan vejlaget skal forholde sig til kommunens nye P-zoneregler

 

Bestyrelsens indstilling til generalforsamlingen var at vejlagets veje – indtil videre - forbliver private fællesveje, og at vejlaget fastholder de nuværende tilkørselsregler og P-regler som allerede gælder for vejlagets veje - løsningsmulighed 2 i kommunens brev af 19. februar 2015.

 

 

 

Under debatten om beslutningsforslaget blev følgende argumenter for et ”Ja” til bestyrelsens indstilling anført:

 

 

 

Som privat fællesvej får vejlaget større indflydelse på eventuelle kommunale tanker om tilkørselsforhold til kvarteret. Det blev anført at en evt. åbning ud mod Fasanvejen kunne betyde et fald i huspriserne. Ingen automatisk ret for andre Frederiksberg borgere med P-licens til at parkere vilkårligt i kvarteret. Hvis P-belastningen bliver for voldsom og en betalingsordning skal etableres, vil betalingssystemerne over tid udvikle sig således at administrationen for vejlaget bliver minimal. Hvis P-belastningen bliver for voldsom, er en ordning med et privat P-firma som Carpark eventuelt en mulighed. Bekymring for at vejenes vedligeholdsstand faktisk falder hvis vejene bliver offentlige.

 

 

 

Argumenter for et ”Nej” til bestyrelsens indstilling:

 

 

 

Hvis vi fastholder status som private fællesveje, drukner kvarteret i biler som parkerer gratis. Som offentlig vej undgås fremtidige omkostninger til vedligehold af vejene. Vejlaget slipper for diskussionen med Diakonissestiftelsen om betaling for reparation af vejene efter endeligt vejsyn, Som offentlig vej vil kvarteret ikke se nogen øget P-belastning i kvarteret i forhold til de omkringliggende offentlige veje. Risiko for at vejlaget ikke på et senere tidspunkt kan overgå til offentlig vej.

 

 

 

Herefter blev der stemt, og blandt de 79 fremmødte (inkl. fuldmagter) stemte 62 ja til bestyrelsens indstilling, 16 stemte nej og en enkelt stemte blankt. Bestyrelsens indstilling er således vedtaget, og bestyrelsen vil snarest per brev informere Frederiksberg Kommune om resultatet.

 

 

 

5. Kommunens krav om istandsættelse af vejene i vejlaget

 

Med hensyn til Frederiksberg Kommunes information omkring vedligeholdelse af vejene og de istandsættelsesbeløb som er blevet nævnt i brevene af 19. februar 2015, er bestyrelsen i dialog med kommunen. Bestyrelsen mener ikke at beløbene for de enkelte veje er retvisende og har bedt om et vejsyn før et eventuelt krav om istandsættelse. Denne proces kommer til at tage tid - måske 2-3 år, og bestyrelsen vil naturligvis holde medlemmerne informeret om udviklingen

 

 

 

6. Beslutning om opretholdelse og vedligehold af vejlagets hjemmeside.

 

Det har været vanskeligt at finde frivillig arbejdskraft til at arbejde med og opdatere vores hjemmeside – www.detkongeligevejlag.dk. Derfor var bestyrelsens forslag at lukke hjemmesiden og spare ca. 2.500 kr. om året. Men på mødet tilbød Frank Dybdahl, Kongensvej 24, at påtage sig ansvaret og opdatere hjemmesiden.

 

 

 

7, 8 og 9. Regnskab, kontingent og budget.

 

Kasserer Hugo von Linstow fremlagde det reviderede regnskab for år 2014. Det reviderede regnskab blev godkendt.

 

Bestyrelsen foreslog uændret kontingent på kr. 800,-, som blev vedtaget.

 

Bestyrelsens forslag til budget blev gennemgået. En slå-fejl blev rettet og efterfølgende blev budgettet godkendt.

 

 

 

10. Valg til bestyrelse.

 

Efter tur afgik Steen Kallestrup. Steen Kallestrup blev genvalgt uden modkandidat.

 

 

 

11. Valg af revisor.

 

Pernille Helms - Kongens Tværvej 10 - blev genvalgt som revisor.

 

 

 

12. Forslag om ændring af vedtægter vedrørende status som medlem og kontingentbetaling

 

En lodsejer havde fremsat forslag om ændring af vedtægterne således at  ejendomme/villaer med flere lejligheder, som udlejes, skulle pålægges at betale kontingent for hver lejlighed, der måtte være i ejendommen - andelsboligforeningerne undtaget.  Efter nogen debat om konsekvenserne af den fremlagte vedtægtsændring blev forslaget afvist i dets foreliggende form. Forslagsstilleren kan eventuelt modificere forslaget og fremsætte det på næste generalforsamling.

 

 

 

13. Eventuelt

 

Der var ingen bemærkninger under dette punkt.

 

 

 

 

 

Steen Kallestrup, Kongensvej 26

 

 

 

 

 

Vejlaget for Kongensvej m.fl. veje indkalder til ordinært vejlagsmøde i skolelokalerne Dronningensvej 36:

 

Onsdag den 11. marts 2015 kl. 20.00

 

Dagsorden:

 

1. Valg af dirigent

 

2. Bestyrelsen aflægger beretning om aktiviteter i det forløbne år

 

3. Status på Diakonissestiftelsens byggeplaner

 

4. Bestyrelsen fremlægger beslutningsforslag om hvordan vejlaget skal forholde sig til Frederiksberg Kommunes P-strategi

 

5. Bestyrelsen fremlægger forslag til beslutning om evt. ændringer i vejlagets vedtægter i forbindelse med etableringen af de nye boliger på Diakonissestiftelsen

 

6. Bestyrelsen fremlægger forslag til beslutning om vedligehold af vejlagets hjemmeside – www.detkongeligevejlag.dk

 

7. Bestyrelsen fremlægger det reviderede regnskab til decharge

 

8. Bestyrelsen fremlægger forslag omkring uændret kontingent på Kr 800,-

 

9. Bestyrelsen fremlægger forslag til budget

 

10. Valg af bestyrelse

 

- Steen Kallestrup afgår, men er villig til genvalg

 

11. Valg af revisor

 

12. Forslag stillet af bestyrelse eller andre medlemmer

 

13. Eventuelt

 

Henrik Toft Jensen  Hugo von Linstow  Steen Kallestrup

 

Dronningensvej 27  Dronningensvej 15  Kongensvej 26

 

 

 

Der serveres en kold forfriskning på mødet.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Undertegnede ejer af ejendommen:

 

Sdr.Fasanvej nr.:

 

Dronningensvej nr.:

 

Kongensvej nr.:

 

Kronprinsensvej nr.:

 

Arveprinsensvej nr.:

 

Kongens Tværvej nr.:

 

Giver herved ……………………………………………………..fuldmagt til på mine vegne at deltage i og stemme på vejlagsmødet den 11. marts 2015.

 

Underskrift: ………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

Copyright Vejlaget.for.Kongensvej.m.fl.veje